31 мая в колонном зале КГГА прошла первая международная конференция, посвященная вопросу гуманного отношения к бездомным животным — Pets Care & Control in Ukraine 2017
Хотим выразить огромную благодарность Alexandra Mezinova Вікторія Кирилюк Віолета Левіна за организацию такого очень полезного и необходимого мероприятия!(Наша организация также принимала активное участие в подготовке этой конференции)
Все прошло на высоком уровне, было очень интересно узнать об успешном опыте наших коллег из других городов Украины — Львова, Житомира, Черновцы.
А также узнали о прекрасном проекте Hero’s Companion — Друг Героя, который еще раз доказывает: собака-друг человека!

 


Прес-реліз

Основною ідеєю конференції є обговорення та популяризація комплексних методів регулювання чисельності тварин в містах і пропагування гуманного ставлення людей до тварин.

Конференція організовується за активної підтримки представників відомих зоозахисних організацій України, громадських активістів, державних та міжнародних інституцій, а також за сприяння Київської міської ради.

Метою конференції є:
обмін досвідом щодо регулювання чисельності тварин у містах виключно гуманними методами
обговорення загальних принципів формування стратегії комфортного співіснування людей і тварин у міській та сільській екосистемах
презентація ініціатив в області виховання гуманного відношення людей до тварин-компаньйонів (зокрема, котів та собак), донесення важливості цієї проблеми в рамках розвитку сучасного суспільства
допомога зоозахисникам і державним інституціям у визначенні пріоритетів профільної діяльності.

Серед доповідачів та присутніх будуть представники Міністерства екології та природніх ресурсів України, органів місцевого самоврядування з багатьох областей та міст України, благодійних фондів, ассоціації зоозахнисних організацій України, журналісти провідних ЗМІ. З метою поширення досвіду у заході візьмуть участь фахівці із міжнародних організацій (Dog Trust (Англия), 4Paws (Австрія), які розкажуть про дієві світові методи вирішення проблем в сфері поводження з тваринами, можливість співпраці, та про результати роботи в окремих містах України (Львова, Чернівців, Житомира, Черкас та інші).

Також на заході буде презентована міжнародна онлайн система реєстрації тварин animal-id.info, за допомогою якої муніципалітети можуть швидко впроваджувати повний облік всіх тварин в місті. Окремо буде представлений “чудо-жетон” з QR кодом для ідентифікації тварин в міських програмах, який допомагає швидко повертати загублених тварин до їх власників.

Відео конференції 31 травня 2017 року. Частина 2

1. Президент благодійного фонду «Сіріус», Олександра Мезінова, доповідає на тему «Реалії ставлення до тварин в Україні та можливі шляхи вирішення проблем» Alexandra Mezinova
2. Заступник директора Департаменту – начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА, Андрій Мальований, доповідає на тему «Основні стратегічні напрямки діяльності Київської міської влади в сфері гуманного поводження з тваринами» Андрей Малеваный
3. Представник ГО «Міжнародні системи реєстрації», проекту Animal-id.info, Віктор Копач, доповідає на тему «Чому важливі облік, реєстрація, ідентифікація, підрахунок тварин-компаньйонів. Міжнародний досвід та сучасні прогресивні рішення» Victor Kopach

Конференція, частина 3

Виступи:
1. Представник ЛКП «Лев», Оксана Кошак Оксана Кошак, доповідає на тему «Як подолати «безпритульність» тварин у місті та налагодити ефективну роботу з тваринами на прикладі Львова. Сучасний центр захисту та адопції тварин – яким від має бути? Як зробити центр привабливим?»
2. Громадський активіст, депутат Київради VII скликання Олена Терещенко-Єськіна Олена Терещенко Єскіна, доповідає на тему «Проблеми в регулюванні кількості тварин гуманними методами та шляхи їх вирішення»:
3. Представник компанії Kormotech – організатора соціальної ініціативи, Катерина Ковалюк Kateryna Kovalyuk, доповідає на тему «Уроки гуманної освіти в школах – виховуємо гуманний світогляд у дітей. Успішний кейс впровадження у м. Львів»:
4. Представник ТОВ «Чотири лапи Україна» та міжнародної організації FOUR PAWS International, Олександра Лісчишина Алеся Лисчишина (Alesya Lischyshyna), доповідає на тему «Проекти допомоги безпритульним тваринам в Україні 2012-2017 рр.»
5. Представник грантового проекту м. Чернівці, Антоніна Гошовська Антоніна Гошовська, доповідає на тему «Залучення позабюджетних коштів з метою реалізації гуманних ініціатив для тварин – як це працює. Практичні поради державній владі та захисникам тварин»
6. Представник КП «Центр захисту тварин» міста Житомир, Олександра Мельник Олександра Мельник, доповідає на тему «Успішний кейс житомирського КП – «Від мрії до результату»
7. Автор проекту 1+1 «Шукаю друга», Ніна Грушецька, і лікар-ветеринар Василь Алєксєєнко, доповідають на тему «Соціальна відповідальність медіа та реклама допомоги безпритульним тваринам: як успішно популяризувати адопцію та прилаштовувати тварин»:
8. Представник супроводу проекту Four Paws, кандидат біологічних наук Марина Шквиря, доповідає на тему «Дикі тварини в населених пунктах»
https://www.youtube.com/watch?v=DloMitHcjNs