Київрада затвердила Програму контролю за утриманням домашніх тварин та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2017-2019 роки

14 грудня 2017 Депутати Київської міської ради затвердили міську цільову Програму контролю за утриманням домашніх тварин домашніх тварин та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2017-2019 роки, розробником якої виступив Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища. (далее…)

Реєстрація та ідентифікація тварин в м. Києві.

З метою забезпечення комфортних умов співіснування людей і домашніх непродуктивних тварин у місті

, зменшення кількості конфліктних ситуацій, пов’язаних з тваринами, зменшення випадків покусів собаками людей або травмування інших тварин, зменшення кількості бездоглядних та безпритульних тварин, формування гуманного відношення до тварин необхідно здійснювати постійний контроль за дотриманням встановлених правил утримання тварин. З цією метою мають регулярно проводитися рейди-перевірки по території м. Києва, особливо в парках, скверах, де здебільшого здійснюється вигул тварин, та в місцях громадського відпочинку, а також має здійснюватися реагування на звернення, скарги, повідомлення громадян про факти порушень правил утримання тварин. (далее…)

Європейська конвенція про захист домашніх тварин

ЕВРОПЕЙСКАЯ КОНВЕНЦИЯ ПО ЗАЩИТЕ ДОМАШНИХ ЖИВОТНЫХ  
9 ноября 1995 года Украина стала полноправным членом Совета Европы, подписав Европейскую конвенцию по правам человека и Устав Совета Европы. Сотрудничество в области права, модернизация и гармонизация национальных законодательств является одним из приоритетных направлений в работе Совета Европы.
Хотелось бы напомнить, что в соответствии со статьей 9 Конституции Украины, действующие международные договоры, согласие на обязательность которые дано Верховной Радой Украины, являются частью национального законодательства Украины. А это означает, что положения конвенций Совета Европы, к которым присоединится наше государство, станут обязательными для исполнения. Итак, каковы же перспективы? (далее…)

В місті Київі запрацювала служба *ЗООДОПОМОГА*

Це служба інформаціонного забезпечення обліку та реєстрації тварин.

Службою «ЗООДОПОМОГА», яка являється підрозділом комунального підприємства «Київська міська лікарня ветеринарної медицини», надається допомога тваринам, які травмовані чи потребують порятунку. (далее…)

Решение о запрете на вылов бездомных кошек в Киеве

На пленарном заседании Киевского городского совета 22 июня 2017 года депутаты приняли решение о запрете на вылов бездомных кошек в Киеве, а также обязали коммунальщиков предоставлять им доступ к подвальным помещениям.Также уличных котов Киева признали частью экосистемы

(далее…)

Президент П. Порошенко 04.08.2017 року підписав закон, що передбачає посилення покарання за жорстоке поводження із тваринами.

Що передбачає посилення покарання за жорстоке поводження із тваринами. Про це свідчать дані на сторінці відповідного законопроекту № 5119-1 на сайті Верховної Ради. Відповідні зміни внесені в Кримінальний кодекс. (далее…)